DĚTSKÝ DOMOV DOLNÍ POČERNICE

V listopadu se žáci třetího ročníku OU podíleli na realizaci venkovních prostor v Dětském domově Dolní Počernice. Dva zanedbané záhony se proměnily během dvou dnů v barevné trvalkové záhony, které budou těšit obyvatele i zaměstnance dětského domova po celý rok. Nejprve bylo nutné odstranit původní výsadbou, která byla díky použití geotextílie a chybějící údržbě v neutěšeném stavu. Půda musela být zryta, neboť byla pod textílií velmi utužená. Textílii se povedlo odstranit a vysazené trvalky se tak budou moct v dalších letech zapojit a vytvořit souvislý porost. Trvalky byly doplněny o nízké keře a na jaře  kvetoucí cibuloviny. Na závěr byly záhony zamulčovány. Na schodiště a okenní parapety byly rozmístěny květináče a truhlíky osázené okrasnými rostlinami.

Většina dodaných rostlin byla vypěstována v rámci výuky ve školním pracovišti pro praktickou výuku zahradnických oborů v Malešicích.